Inmiddels is AYWC toe aan haar tweede blog, en nu al wordt het lastig, want we zijn wel creatief in het bedenken en maken van lekker eten, maar erover schrijven is toch een heel ander verhaal. Het doel was om in ieder geval elke keer een recept te delen, wat waar mogelijk terug komt in de bedrijfscatering of tijdens een van onze events. Een cateringklus die voor aankomend weekend op de planning staat is een twee-daagse beurs in Almere met als thema Tropical Temptations.
Uiteraard doen we dan erg ons best om de catering aan te passen aan het thema. We serveren deze dagen een grote diversiteit aan lunch gerechten, diners en fingerfood. Graag verleiden we onze gasten door een aantrekkelijke presentatie van de gerechten waardoor men verleidt wordt om van alles te proberen, ook een vorm van tempation. Het tropische uit zich in bijvoorbeeld zoete verleidingen in de ochtend , Caribische gevulde broodjes, een tropische saladebar en Stoba en Rijst Crijojo volgens oud Antilliaans recept, met als afsluiter stukken vers fruit, heerlijk fruitijsje en amuse desserts. Met het Antilliaanse bloed binnen AYWC gaat dit helemaal goed komen. Een topper van de Antilliaanse familierecepten Myrna’s Antiliaanse pasteitje. Een echt familie recept, waarvan de wens nog altijd bestaat om deze onder haar naam op de markt te brengen. Wie weet gaat dat ooit nog eens gebeuren. Onderstaand een algemeen recept van deze beroemde pasteitjes, maar de geheime ingrediënten van Myrna,…. die houden we geheim.
Recept Antilliaanse pasteitjes
Voor het omhulsel:
· 500 gr tarwe- of patentbloem
· 16 gr bakpoeder (1 zakje bakpoeder)
· 2 eieren
· 50 gr margarine
· 1 eetlepel zout
· 200 ml water
Voor de vulling:
· 500 gr kippenvlees, gehakt, vis (tonijn) of geraspte kaas.
· specerijen
· ui
· tomaat
· paprika
· knoflook
· piccalilly
· kappertjes
· rozijnen
Bereidingwijze:
· De vulling klaar maken naar eigen smaak met verse ingrediënten en laten afkoelen.
· Bloem en bakpoeder mengen in een kom en een kuiltje graven met een pollepel.
· De eieren in het kuil doen (wel breken natuurlijk).
· De zout, margarine en water toevoegen.
· Mengen tot het deeg loslaat van de kom en bolletjes maken van ± 15 gr.
· Met de deegroller de bolletjes plat maken, niet erg dun, ongeveer 1/2 cm.
· 1 eetlepel vulling erop zetten, omvouwen en dicht knijpen (met een vork).
· Pan met olie opwarmen op ± 160 graden en de pasteitjes gaar en lichtbruin bakken.