In de catering zowel voor evenementen als in de bedrijfscatering proberen we ons menu aan te passen aan de tijd van het jaar. Helemaal leuk vinden we het, als we een alom bekend gerecht net ff anders maken waardoor het verrassend is en zo aantrekkelijk dat je het wel moet proberen. Op dit moment ziet het er buiten herfstig uit, de R is weer in de maand, de dagen worden duidelijk merkbaar korter. Allemaal tekenen dat de zomer langzaam richting zijn eind loopt en de herfst en winter in aantocht zijn.

Bij herfst en winter krijgen we ook weer zin in echte herfst en winter gerechten. Pompoenen, paddenstoelen, knollen en kolen liggen weer in de schappen van de groenteboer. Vooruitlopend op de winter hierbij een lekker recept van een van onze favoriete kolen: Zuurkool!

Bij zuurkool denkt men vaak als eerste aan een zuurkoolstamppot of zuurkoolschotel. Op dit moment zijn dergelijke gerechten nog wel erg winters om te serveren tijdens evenementen, als maaltijd of als lunch gerecht op onze catering locaties in Amersfoort, Utrecht, Baarn, Bloemendaal, Hilversum. We zijn dan ook op zoek gegaan naar een lekker zuurkool recept dat de naderende herfst en winter weergeeft, maar wel past in deze tijd. We vonden een heerlijke zuurkoolsalade met walnoot en geitenkaas van culinair journaliste Marijke Sterk, super geschikt in ons salade buffet tijdens de lunch.  We zijn benieuwd wat onze gasten ervan vinden.

 

Zuurkoolsalade met andijvie en geitenkaas

• 200 g groene pitloze druiven
• 250 g geitenkaas
• 100 g gepelde walnoten
• 500 g wijnzuurkool
• 125 g fijngesneden andijvie
• 2 eetlepels olijfolie
• 2 theelepels karwijzaad
• versgemalen peper
• zout

Halveer de druiven. Verdeel de geiten­kaas in stukjes. Breek de noten grof. Doe de zuurkool in een schaal met de andijvie, druiven, olijfolie en karwij. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de geitenkaas en de walnoten erover en klaar is de salade.

Eet smakelijk!